Lajmet

Ndërfaqja GNOME 2: Ende mbret për desktopin Linux

Publikuar , 29 Dhjetor 2012
0
Ndërfaqja GNOME 2: Ende mbret për desktopin Linux

Gnome 2

Mund të jetë e drejtë të thuhet që përdoruesit e Linux-it kanë një shkallë të zgjedhjes që nuk përkon me anëtarët pronësorë në botën e desktopit, gjë e cila ndodh me llojllojshmërinë e të dyja distribucioneve dhe ambienteve desktop nga të cilët ata mund të zgjedhin.

Për atë arsye, është më tepër shqetësuese kur numra të mëdhenj të përdoruesve shprehin një parapëlqim të shënjuar për të njëjtën gjë.Gnome2

Rasti në fjalë? GNOME 2.

Me gjithë përpjekjet e projekteve duke përfshirë Ubuntu-n dhe vetë GNOME-in që mundohet të tërheqë përdoruesit me ndërfaqet e reja të stilit mobil – Unity dhe GNOME 3, grupe të përdoruesve të Linux-it kanë rezistuar me të njëjtën energji, duke dëshmuar në forma të pacaktuara që i parapëlqyeri i tyre për një kohë të gjatë mban çelësin tek zemrat e tyre kompjuterike.

Mbreti rikthehet

GNOME 2, natyrisht, ishte për një kohë të gjatë ndërfaqja e nënkuptuar e desktopit në shumë lloje të Linux-it, duke përfshirë Ubuntu-n e popullarizuar të Canonical.

Në vitin 2011, GNOME 3 i cili kishte ndërruar mjaft shumë në pamje kur erdhi në skenë, solusospor sidoqoftë, në të njëjtën kohë doli Unity, u bë ndërfaqja e nënkuptuar për desktop në Ubuntu.

E këtillë ka qenë fuqia e shumë parapëlqimeve të përdoruesve të Linux-it, në fakt, sa që gjatë vitit të kaluar ose atëherë dikur kemi parë një rritje të përpjekjeve për të rikrijuar përvojën, duke përfshirë desktopët MATE dhe Cinnamon dhe madje distribucione të tëra si Fuduntu dhe SolusOS.

Në fund, projekti GNOME raportoi që do të sillte GNOME 2. (PC World Albanian)

LEXO EDHE:  Microsoft sjell Linux e vërtetë në Windows 10

Tags >

Linux
Lajmet e fundit>