Lajmet

Ndërfaqja Ubuntu Touch nuk lëshohet më nga Android

Publikuar , 09 Korrik 2013
0
Ndërfaqja Ubuntu Touch nuk lëshohet më nga Android

ubuntutouch22113Versionet testuese që lëshoheshin të ndërfaqes Ubuntu Touch tani lëshohen drejtpërdrejt në Ubuntu, me një ambient të ngjashëm me atë të Android-it.

Kjo tashme lejon përdorimin e aplikacioneve të Android-it nën Ubuntu Touch, që funksionojnë në një mbajtës LXC Linux brenda Ubuntu-s.

Kjo kthen situatën në versionet paraprake të para-lëshimeve të sistemit operativ për smartfonë dhe tabletë. Në versionet paraprake, që ishin në dispozicion nga prilli, Ubuntu u rivendosi në një fushë të ndarë, që ishte shndërruar duke përdorur ndryshimin “chroot”. Skuadra e zhvillimit të Ubuntu-s kështu ka etiketuar ndryshimin “hedhjen e mbajtësit” dhe i referohet lëshimeve të reja si “imazhet e hedhura”.

Sistemi i ri, sipas lajmit të paraqitur, ende nuk është gati në standardin e imazhit paraprak, por zhvilluesit besojnë që është mjaft i mirë për ta bërë kalimin në hapjen e drejtpërdrejtë të Ubuntu-s, që është ajo se si Ubuntu Touch është synuar që të punojë në versionet e mëvonshme. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Ligji i ri i të drejtave të autorit merr dritën jeshile nga vendet anëtare

Lajmet e fundit>