Lajmet

Ndërtimi i brendshëm 14942 rrit stabilitetin e Windows 10-tës

Publikuar , 10 Tetor 2016
0
Ndërtimi i brendshëm 14942 rrit stabilitetin e Windows 10-tës

updated-start-1024x683Ndërsa Windows 10-tës është ndërtuar për të qenë kompatibël me një varietet harduerësh, do të jenë kompjuterat e fuqishëm që do të përfitojnë nga përmirësimet që sjell ndërtimi 14942 i sistemit operativ.

Ndërtimi i ri i brendshëm në unazën e shpejtë përmban një sërë ndryshimesh por më të rëndësishmet janë në sfond ku Microsoft premton se do të ndihmojnë të rritjen e stabilitetit të kompjuterave me mbi 3.5 GB memorje të brendshme.

Përditësime konsistojnë në një veçori të rej Actice Hours, përmirësime të TouchPad dhe ndryshime në aplikacionin e fotove. Ndërkaq problemi i vetëm është me përdoruesit e Xbox Live. Në të shumtën e rasteve kyçja në llogarinë Microsoft brenda aplikacionit nuk do të realizohet dhe për ta rregulluar u duhet të editoni regjistrin.

Më shumë stabilitet

Një nga veçori më të pëlqyera të Google Chrome ishte se kur një faqe dështonte, vetëm tabi respektiv dështonte jo i gjithë shfletuesi. Shërbimet kyçe të Microsoft kanë evoluar në të njëjtën mënyrë.

Quhen “Service Hosts” të cilat përmbajnë funksionet bazë të sistemit operative, dhe kur njëri dështonte mund të çonte dështimin e sistemit operativ. Tani e tutje nëse instaloni ndërtimin 14942 i cili ka mbi 3.5GB memorje RAM, Microsoft do ti ndajë disa prej proceseve në fjalë të cilat në të kaluarën i gruponte së bashku.

Jo vetëm që do të rritet stabiliteti por edhe do të gjenerohen informacione të rëndësishme rreth shkaqeve të problemeve. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Bitcoin ra nën 10,000 dollarë