Harduer

Ndërtohet laptopi që hapet dhe mbyllet me gjeste

Publikuar , 11 Tetor 2012
0
Ndërtohet laptopi që hapet dhe mbyllet me gjeste

Një laptop që kontrollohet me gjeste është ndërtuar nga një projekt shkollor nga Tobias Soft.

Projekti përfshin hapjen dhe mbylljen e kapakut të laptopit duke përdorur motorin ndihmës, të kontrolluar, duke përdorur një numër të gjesteve që janë regjistruar në kompjuter.

Gjithashtu, laptopi mund të identifikojë fytyrën e personit që është duke e përdorur kamerën dhe të ndryshojë këndin e ekranit në mënyrë që përdoruesit të marrin këndin më të mirë dhe më të përshtatshëm të dukjes.

Kjo ide duket si fillim bezdisëse

Softueri i përdorur për hapje dhe mbyllje të kapakut të laptopit i kontrolluar nga gjestet është shkruar në OpenFrameworks dhe komunikon me një motor të jashtëm ndihmës përgjatë një bordi Arduino.

Laptopi përdor kamerën, mikrofonin e vet dhe disa gjëra të tjera të sensorëve për prekje të ndërtuar në laptop për të ndjerë përdoruesin. Megjithatë kjo ide për të hapur dhe mbyllur kapakun me gjeste ende është bezdisëse në botën e vërtetë.

Në fund të fundit, është mjaft mirë që të kesh një laptop të kontrolluar me gjeste dhe të motorizuar. Në video tregohet demonstrimi i laptopit të kontrolluar nga gjestet dhe të motorizuar. (PC World Albanian)

A laptop with a motorised hinge… from Tobias Toft on Vimeo.

LEXO EDHE:  Lenovo dhe AMD zbulojnë kompjuterin monstër me procesor monstër

Tags >

laptop