Lajmet

Në katër muajt e fundit janë trefishuar pajisjet që mbështesin Google Assistant

Publikuar , 04 Maj 2018
0
"Është një hap i madh - të paktën, duke folur numerikisht - dhe nëse nuk ka asgjë tjetër, është një shenjë se shtypi i plotë gjyqësor që Google filloi në fillim të vitit me ndihmën masive të Google Assistant,po fillon të tregojë disa rezultate. Në katër muajt e fundit  janë trefishuar pajisjet që mbështesin Google Assistant

Asistenti  i Google ka pasur disa muaj të mirë: asistenti i zgjuar i Google tani është i pajtueshëm me më shumë se 5.000 pajisje, nga 1.500 me të cilat ka punuar në janar.

Sipas Google, është një listë e përbërë nga një shumëllojshmëri e madhe e produkteve, duke përfshirë “kamera, lavapjatë, zile dere, tharëse, drita, priza, termostat, sistemet e sigurisë, sensorë , pastrues të ajrit, frigoriferë,furra etj.

“Është një hap i madh – të paktën, duke folur numerikisht – dhe nëse nuk ka asgjë tjetër, është një shenjë se shtypi i plotë gjyqësor që Google filloi në fillim të vitit me ndihmën  masive të Google Assistant,po fillon të tregojë disa rezultate.

Krahasoni këtë numër me Homekit të Apple, i cili ka vetëm 195 produkte të listuara në faqen zyrtare të Apple të pajisjeve që punojnë me sistemin e zgjuar në shtëpi të bazuar në iOS dhe duket sikur Google po bën përparim serioz.

Por Google ende ka Amazon ,me të cilin  lufton në hapësirën e asistentit të zgjuar. Dhe ndërsa Amazon nuk ofron ndonjë statistikë mbi numrin e pajisjeve të pajtueshme, që nga fundi i vitit të kaluar  Alexa ka pasur mbi 25,000 aftësi . /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Ministri Italian në Kosovë, do të bashkëpunojmë në inovacion dhe teknologji