Harduer

Nëse mendoni se 5G është e shpejtë, atë duhet të dini çfarë mendojnë hulumtuesit për 6G

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 03 Shkurt 2020
Një shpejtësi e tillë do të hapte rrugë mënyrave të reja të përdorimit të teknologjisë do të revolucionarizonin marrëdhëniet njerëzore me teknologjinë. Nëse mendoni se 5G është e shpejtë, atë duhet të dini çfarë mendojnë hulumtuesit për 6G

Në teori rrjetet 6G mund të ofrojnë shpejtësi deri në 8,000 gigabit për sekondë sipas Dr. Mahyar Shirvanimoghanddam i Universitetit të Sidnej.

Një shpejtësi e tillë do të hapte rrugë mënyrave të reja të përdorimit të teknologjisë do të revolucionarizonin marrëdhëniet njerëzore me teknologjinë.

Epoka 6G do të ofronte perspektiva të reja në ndërlidhjen e kompjuterave me trurin e njeriut. Sa i përket përdorimit ditor të internetit për ta vënë në perspektivë, transmetimi i Netflix në rezolucionin më të lartë kërkon 56 gigabit të dhëna në një orë. Me 6G, ju mund të shkarkoni video me madhësi 142 orë çdo sekondë.

Normalisht hulumtuesit duhet të eliminojnë disa pengesa për të arritur këto objektiva. Do të nevojiteshin përmirësime të jashtëzakonshme në arkitekturat kompjuterike, dizajnet e çipeve, përdorimit të energjisë dhe materialeve shkencore.

Hulumtuesit gjendet përballë sfidës së krijimit të burimeve të rinovueshme për të furnizuar këto pajisje pa rrezikuar djegjen e Tokës. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Bill Gates e lavdëron, kemi nevojë për më shumë njerëz si Elon Musk