Harduer

Nintendo nuk e mbështet më SOPA-n

Publikuar , 31 Dhjetor 2011
0
Nintendo nuk e mbështet më SOPA-n

Gjatë nëntorit, një listë e organizatave që e mbështesin SOPA-n kanë pranuar që Nintendo, së bashku me sfiduesin e vet Sony dhe zhvilluesin e palës së së tretë EA, plotësisht ishin duke e mbështetur faturën, por që atëherë secila nga këto ndërmarrje në heshtje janë larguar nga lista e vjetër, e cila tashmë është përditësuar.

Ndërmarrjet e përfshira nuk treguan arsyet për vendimeve të tyre, por një protestë publike kundër faturës, që përfshinte një bojkotim të madh të ndërmarrjes GoDaddy.com, do të mund të ishte një nga faktorët e mundshëm.

Një tjetër mundësi është që SOPA do të dëmtonte ndërmarrjet që mëton se është duke i mbrojtur, duke bërë kështu kufizimin e përmbajtjes së tyre dhe uebfaqeve të tyre zyrtare, për shkak të kushteve dhe pasojave që janë përkufizuar në faturë. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Në Gmail tashmë mund të përdorni disa nënshkrime