Biznes

Një aplikacion që përkthen mjaullimën e maceve

Nga: PCWorld
Publikuar , 19 Nëntor 2020
Hulumtuesit sugjerojnë se ndryshe nga njerëzit, macet nuk kanë një gjuhë të përbashkët. Çdo mjaullimë është unike dhe dedikuar pronarit të saj e disa me vokale se të tjerat. Një aplikacion që përkthen mjaullimën e maceve

Një aplikacion i cili ka për qëllim të përkthejë mjaullimën e maceve është zhvilluar nga një ish inxhinier i Amazon Alexa.

MeowTalk regjistron zërin dhe përpiqet të identifikojë kuptimin. Ata që kanë mace mund të etiketojnë përkthimin për të krijuar një databazë prej të cilit një softuer i inteligjencën artificiale i integruar mëson prej saj.

Aktualisht janë vetëm 13 shprehje në fjalor si “Më ushqe,” “Jam e nevrikosur” dhe “Më lër rehat.”

Hulumtuesit sugjerojnë se ndryshe nga njerëzit, macet nuk kanë një gjuhë të përbashkët. Çdo mjaullimë është unike dhe dedikuar pronarit të saj e disa me vokale se të tjerat.

Falë inteligjencës artificiale sa më shumë të përdoret aplikacioni, aq më i saktë bëhet. Aplikacioni është falas për tu shkarkuar në Google Play Store dhe Apple App Store. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Microsoft sjell cloud gaming në konsolat Xbox

Tags >

MeowTalk