Blog

Një problem me sistemin e Eurocontrol çoi në shtyrjen e 29,500 fluturimeve në Evropë

Apr 5 2018
0 Shpërndarje
Është hera e dytë në 20 vite që një problem i ngjashëm ndodh. Herën e fundit sipas Eurocontrol kishte ndodhur në 2001. Një problem me sistemin e Eurocontrol çoi në shtyrjen e 29,500 fluturimeve në Evropë

Organizata përgjegjëse për menaxhimin dhe koordinimin e trafikut ajror Evropian tha se kishte adresuar një problem i cili çoi në shtyrjen e qindra fluturimeve në kontinent.

Eurocontrol tha se gjysma e fluturimeve në Evropë u shtynë të Martën.

Është hera e dytë në 20 vite që një problem i ngjashëm ndodh. Herën e fundit sipas Eurocontrol kishte ndodhur në 2001.

Problemi i paspecifikuar fshihej në sistemin e ashtuquajtur Enhanced Tactical Flow Management i cili menaxhonin kërkesën dhe kapacitetin e sektorëve të ndryshëm të kontrollit ajror.

Çdo ditë menaxhon 36,000 fluturime. Ditën e Marte 29,500 u vonuan si rezultat i problemit që preku këtë sistem. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Internet më i shpejtë dhe thirrje holografike: çfarë premton e ardhmja me 5G-në?

Lajmet e fundit>