Blog

Nju Jorku ndalon gërmimin e kriptomonedhave me energji të prodhuar nga lëndët djegëse

Nga: PCWorld
Publikuar , 03 Qershor 2022
Aprovuar nga Senati i Nju Jorkut, rregullorja kaloi votimin me shumicën e senatorëve që vendosën në favor të saj. Nju Jorku ndalon gërmimin e kriptomonedhave me energji të prodhuar nga lëndët djegëse

Nju Jorku mund të bëhet shteti i parë Amerikan që dëbon gërmimin e kriptomonedhave me energji të prodhuar nga burime që lëshojnë karbon.

Lajmi erdhi pasi ligjvënësit e shtetit Amerikan miratuan rregulloren e cila bllokon operacionet e reja të gërmimin e kriptomonedhave dhe njëkohësisht ndërpret aktivitetin e atyre në shkelje të rregullave të reja.

Aprovuar nga Senati i Nju Jorkut, rregullorja kaloi votimin me shumicën e senatorëve që vendosën në favor të saj.

Rregullorja kërkon një moratorium dy vjeçar ndaj operacioneve të gërmimit të kriptomonedhave proof-of-work me energji të prodhuar nga nafta.

Gjithashtu vendos limite konsumi për operacionet ekzistuese. Por rregullorja nuk ndalon asnjë operacion që furnizohet me energji nga burime të rinovueshme.

Debatet rreth impaktit mjedisor të gërmimit të bitcoin nuk janë diçka e re. Sipas Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, nëse rrjeti bitcoin do të ishte një vend, do të renditje i 32 në botë mes Argjentinës dhe Holandës për nga konsumi. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Hardisqet 30TB tashmë një realitet