Biznes

Nokia shkurton vende pune për të investuar në 5G

Nga: PCWorld
Publikuar , 19 Mars 2021
Nokia do të investojë 600 milion euro kursime vjetore të kostos në kërkimin dhe zhvillimin, veçanërisht në 5G, cloud dhe infrastrukturë dixhitale.  Nokia shkurton vende pune për të investuar në 5G

Firma telefonike finlandeze do të përdorë rreth 600 milion euro kursime për të financuar R&D në mënyrë që të arrijë të konkurojë me rivalët.

Kompania tha se do të zvogëlojë fuqinë e saj globale të punës në mes 80,000 dhe 85,000 gjatë 18 deri në 24 muajve të ardhshëm, nga 90,000 tani. Numri i saktë do të varet nga zhvillimet e tregut. Nokia do të investojë 600 milion euro kursime vjetore të kostos në kërkimin dhe zhvillimin, veçanërisht në 5G, cloud dhe infrastrukturë dixhitale.

Pekka Lundmark, shefi ekzekutiv i ri i Nokia i cili mori detyrën në gusht, është zotuar të arrijë në 5G, gjeneratën e re të rrjeteve mobile, pasi Nokia ra pas konkurrentëve të saj kryesorë, Huawei të Kinës dhe Ericsson të Suedisë.

Lundmark tha: “Në ato zona ku ne zgjedhim të konkurrojmë, ne do të luajmë për të fituar. Prandaj ne jemi duke rritur cilësinë e produktit dhe konkurrencën e kostos, dhe duke investuar në aftësitë dhe aftësitë e duhura.” /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Zgjidhja e re e Dropbox është përtej aktivitetit të kryesor të kompanisë

Tags >

5GNokia