Biznes

Nokia në kërkim të një shefi të ri ekzekutiv

Publikuar , 20 Korrik 2010
0
Nokia në kërkim të një shefi të ri ekzekutiv

WSJ raporton se Nokia veçse ka filluar me intervista të së paku dy ekzekutivëve me bazë në SHBA për këtë pozitë, edhe pse Nokia nuk ka shpalosur ndonjë deklaratë zyrtare në lidhje me këtë çështje.

Edhe me humbjen masive të tregut që është duke pësuar vazhdimisht Nokia, rezultatet e kësaj kompanie kanë vazhduar të dëshpërojnë edhe më shumë gjatë muajve të fundit. Kjo siç duket ka shtyrë Nokia-në që të rivendos ekzekutivët për të krijuar një departament të veçant pëgjegjës për smartphone.

Analistët thonë se Nokia ka qenë e ngadalshme në invocaion gjatë shpërthimit të pajisjeve të jashtëzakonshme e të pasura si ato të Apple iPhone dhe të pajisjeve me bazë në sistemin operativ të Google, Android.

Nokia është një prej kompanive të pakta mobile në botë që ka dështuar të gjenerojë profit në vitin 2010 dhe problemet me softuer po vazhdojnë të ndikojnë në linjën e saj të celularëve. Nokia pritet të shpalos figurat e të hyrave gjatë të enjtes.

LEXO EDHE:  Për herë të parë që prej 2012 iPhone përfaqëson vetëm gjysmën e biznesit të Apple