Blog

Norvegjia udhëheq Evropën drejt epokës së makinave elektrike

Aug 10 2017
0 Shpërndarje
Për më tepër makinat elektrike përjashtohen nga taksat 25% e shitjes. Në 2015-ën Tesla shiti 4,000 makina në Norvegji. Norvegjia udhëheq Evropën drejt epokës së makinave elektrike

Të udhëtosh në Norvegji do të thotë të shijosh pamjet spektakolare të fjordeve rrethuar nga malet piktoreske dhe shtëpitë ngjitur ujëvarave.

Por një tjetër detaj i vendit Nordik po kaq piktoreskt është prania e shumë makinave elektrike në rrugët e saj.

Pothuajse 1/3 e makinave të shitura në Norvegji janë ose hibride ose elektrike. Largimi nga makinat me benzinë po ndodh me shpejtësinë e dritës në Norvegji.

Për më tepër makinat elektrike përjashtohen nga taksat 25% e shitjes. Në 2015-ën Tesla shiti 4,000 makina në Norvegji.

Grafiku i paraqitur tregon mëse miri sesi ky vend udhëheq në numrin ngarkuesve të makinave elektrike në Evropë. /PCWorld Albanian

Lajmet e fundit>