Lajmet

NSA publikon një e-mail të Edward Snowden

Publikuar , 31 Maj 2014
0
NSA publikon një e-mail të Edward Snowden

snowden-nbc-798x310NSA ka publikuar një nga e-mail-et që i korrespondon Edward Snowden, teksa ai vazhdon të sfidojë agjencinë dhe mbrojtjen e tij, ku ai është përpjekur të shtojë “kërcënimet” ndaj zyrtarëve përpara se të publikonte dokumentet që kishte grumbulluar. Në një intervistë për NBC, Snowden tha se ai kishte raportuar “probleme të vërteta” dhe pati thënë që të mos i bënin pyetje. NSA e mori këtë çështje në shqyrtim dhe vendosi të publikonte e-mailin që i përket Snowden.

Në mesazh, Snowden ka vënë në dukje se një trajnim i detyrueshëm i sigurisë përbën një kërcënim i cili ju jep më shumë përparësi urdhrave ekzekutive sikur të ishin Statute Federale. Një përgjigje nga zyra e këshillimit të përgjithshëm vuri në dukje se Snowden kishte të drejtë dhe pati ftuar atë të telefononte nëse donin të diskutonin rreth çështjes më vonë. Ajo që habit është se përgjigja e NSA-së vjen si një ftesë, përkundër asaj çfarë ka karakterizuar marrëdhëniet NSA – Snowden. Por kjo nuk do të thotë që agjencia ka adresuar kërcënimet që mund të jenë ngritur nga Snowden. E-mail-et e publikuara hedhin pak dyshim mbi pretendimin se ai është përpjekur të shkaktojë alarm qëllimisht. (PCWorld Albanian)

snowden-emails2-730x818

LEXO EDHE:  SHBA mund të bllokojë aplikacionet Kineze