Lajmet

Nvidia dhe AMD dërgojnë përditësime urgjente të driverave për kartat grafike

Nga: PCWorld
Publikuar , 05 Dhjetor 2022
Sipas buletinit të sigurisë së Nvidia, 29 probleme sigurie janë adresuar dhe e konsideron këtë përditësim sigurie si të nivelit të lartë. Nvidia dhe AMD dërgojnë përditësime urgjente të driverave për kartat grafike

Profesionistët dhe gamerat që përdorin kartat grafike të Nvidia dhe AMD duhet të përditësojnë pas zbulimit të disa problemeve të sigurisë të cilat janë të pashmangshme në thuajse çdo pjesë teknologjike të ndërlidhur.

Dy kompanitë përditësuar driverat, të cilët janë komponentë kyç softueri të cilët bëjnë të hardueri në funksionojnë në potencialin e tij të plotë.

Sipas buletinit të sigurisë së Nvidia, 29 probleme sigurie janë adresuar dhe e konsideron këtë përditësim sigurie si të nivelit të lartë.

Versionet e driverave të prekur për Windows janë si mëposhtë:

Versionet e driverave të prekur për Linux janë si mëposhtë:

Sipas buletinit të sigurisë së AMD janë adresuar gjashtë probleme sigurie, dy prej të cilave konsiderohet me rrezikshmëri të lartë dhe dy me rrezik të mesëm.

Produktet e prekura dhe versionet e driverave janë si mëposhtë:

Duke pasur në konsideratë rrezikun e lartë të këtyre problemeve të sigurisë, duhet të përditësoni kartat grafike sa më parë. Duke u siguruar se keni versionet më të fundit, ju shmangni rrezikun që kompjuteri juaj të infektohet apo hakërrohet. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  AMD Ryzen 9 7950X mund të arrijë frekuencë deri në 5.85Ghz