Harduer

Nvidia paralajmëron për 3D Blu-ray në vitin 2010

Dec 9 2009
0 Shpërndarje
Nvidia paralajmëron për 3D Blu-ray në vitin 2010

Ben Berraondo, PR Menaxher i Nvidia-së për Britaninë e Madhe dhe Evropën Veriore, konfirmoi se Asociacioni Blu-ray, tek i cili Nvidia është një kontribuues, është pajtuar rreth “parametrave të duhur për atë që konsiston një 3D Blu-ray” dhe ka deklaruar se filmat e parë 3D Blu-ray do të duhej të paraqite në rafte dikur në fund të verës së vitit 2010.

Nvidia do të përkrahë standardin përmes teknologjisë 3D Vision, me ç’rast Berraondo ka theksuar se filmat e rinj do të përdorin vlera të biteve rreth 60 Mbits/sekond, që është dyfishi i një filmi standard.

Pavarësisht rritjes në bandwidth, ai deklaroi se HDMI 1.3, që është lansuar në vitin 2006 dhe është përditësuar së fundi në gusht të vitit 2008, “do të duhej të ketë bandwidth të mjaftueshëm” për të siguruar shikim të këndshëm. Skedarët e rinj do të enkodohen përmes shfrytëzimit të formatit MVC-AVC, që bazohet në formatin AVC që momentalisht përdoret nga filmat Blu-ray.

Ai gjithashtu tha se filmat 3D Blu-ray do të kenë nevojë për ekrane me rata rifreskuese prej 120Hz, që është dyfishi i standardit të tanishëm prej 60Hz, dhe njësi Blu-ray 2x speed. Sikurse me të gjitha produktet 3D të Nvidia’s, syzet e errëta do të nevojiten për të shikuar filma.

Specifikimi i ri rrit shqetësimet rreth aftësisë së harduerit të tanishëm për të lëshuar produkte 3D që pritet të paraqiten, dhe Berraondo ka konfirmuar se “pajisjet e të ardhmes Blu-ray do të kenë nevojë për çipa më të fuqishëm” për të lëshuar përmbajtjen këndshëm, ku “shumica” e prodhuesve kryesor veçse kanë konfirmuar lëshimin e “lexuesve të rinj” gjatë vitit të ardhshëm.

Ai gjithashtu dha sinjale se Playstation 3 nga Sony ishte momentalisht i vetmi lojtar që ka “mundësi” të lëshojë përmbajtje 3D Blu-ray dhe atë përmes “përditësimit të firmuare”, që arrihet falë GPU-së së tij diskrete Nvidia, që bazohet në arkitekturën GeForce 7800.

Lajmet e fundit>