Lajmet

NYPD me sistem vëzhgimi kundër krimit

Publikuar , 31 Korrik 2012
0
NYPD me sistem vëzhgimi kundër krimit

Departamenti i Policisë së Nju Jorkut së shpejti do të lëshojë “Sistemin e Domenit Ndëgjegjësues” që kombinon disa rrjedha të informacioneve për të ndjekur kriminelët dhe terroristët potencialë.

Komisioneri i Policisë së Nju Jorkut, Raymond Kelly, thotë që qyteti zhvilloi softuerin në bashkëpunim me ndërmarrjen Microsoft.

Kelly thotë që programi kombinon videon e mbikëqyrjes së gjerë me bazat e të dhënave të policisë.

Ai njoftoi që ky sistem do të zbulohet zyrtarisht nga kryetari i komunës së Nju Jorkut gjatë javës së ardhshme.

Kelly i bëri këto komente gjatë ditës së shtunë, para publikut në Forumin e Sigurisë Aspen.

NYPD-ja ka qenë nën kritika për mbikëqyrje të komuniteteve muslimane dhe duke shoqëruar me CIA-n për të përgjuar dyshimet e mundshme për terrorizëm. Grupet muslimane kishin ngritur padi për mbyllje të programeve të NYPD-së.

Kelly mbrojti politikat si çelës për të penguar 14 vende të caktuara të terrorit kundër qytetit që nga sulmet e 11 shtatorit. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Microsoft thotë se hakerët pas sulmit të Outlook.com kanë aksesuar edhe e-mailet