Softuer

OpenMargin, libra elektronik shoqëror

Publikuar , 31 Tetor 2011
0
OpenMargin, libra elektronik shoqëror

Së fundi kemi pare Readmill të lansojë një lloj “Last.fm për libra” dhe tani OpenMargin, ka bërë lansimin e saj public.

Siç është raportuar më pare në prill, OpenMargin është një platform sociale e dizjanuar për të ndihmuar lexuesit të jenë më të angazhuar në e-libra duke i mundësuar atyre të shkëmbejnë shënime dhe komente, duke forcuar në këtë formë diskutimet rreth titujve.

Gjithashtu ka plane për të lejuar publicistët që të zgjerojnë jetën e librave të tyre duke lansuar përmbajtje shtesë me margjina pas dates së publikimit. Autorët apo estrada mund të ofrojnë shënimet e tyre për titujt, duke krijuar për shembull vlerë shtesë.

Shërbimi tani është në ofertë për këdo që dëshiron, me një ueb faqe të përpunuar, kurse aplikacioni për iPad tani është në ofertë në kuadër të App Store, për here të pare. Apliakcioni është vendi ku ju lexoni librat, ndërsa tani për tani ofrohen vetëm libra pa DRM. Të gjitha komentet dhe shënimet mbledhen në profiling tuaj, dhe të tjerët mund të qasen në to përmes OpenMargin.

Me këtë formë të leximit, Openmargin synon të krijojë një rrjet më të integruar shoqëror për të lexuar libra dhe për të gjetur lexues më aktiv. Për dallim prej startups tjerë, OpenMargin synon të mos ketë mbështetjen e autorëve të mëdhenj por të përkrah një gjeneratë të re të autorëve që dëshirojnë të ldhen direct me audiencën e tyre.

LEXO EDHE:  Google u jep përdoruesve të Chrome një arsye më tepër për të qëndruar