Siguri

Openwall Linux 3.0: S'ka SUID dhe ndalime nga kyçja

Publikuar , 18 Dhjetor 2010
0
Openwall Linux 3.0: S'ka SUID dhe ndalime nga kyçja

Dy veti interesante të Owl 3.0 janë: s’ka programe SUID në instalimin e zakonshëm (ende sistemi është i përdorshëm, duke përfshirë mundësinë për ndërrim të fjalëkalimit) dhe kyçjen e atyre që dërgojnë porosi në syslog (kështu, një përdorues nuk mund ta ketë shfaqjen e lajmërimit kur mbërrin porosia nga kerneli ose sshd).

Llojet e tjera nuk e kanë këtë. Karakterstika të tjera për Owl 3.0 janë: single live+instalimi+ burimi nga CD-ja, i686 ose x86_64, OpenVZ të integruar (nikoqir dhe/ose mysafir), “make iso” dhe “make vztemplate” në një rrethinë të përfshirë me ext4 të zakonshëm, xz në tar/rpm/less, çelësin  “kundër-Debianit” në OpenSSH. Një instalim i plotë është nën 400 MB dhe mund të rindërtohet nga burimi. /pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Aplikacioni FaceApp tashmë ka nën kontroll 150 milion fytyra dhe emra njerëzish

Lajmet e fundit>