Harduer

Ora e mençur iWatch nga Apple pritet të vijë në fund të këtij viti

Publikuar , 16 Qershor 2014
0
Ora e mençur iWatch nga Apple pritet të vijë në fund të këtij viti

iwatchconcept-624x350Një raport nga New York Times ka publikuar një profil të kuptueshëm të shefit të Apple, Tim Cook. Derisa raporti flet për çdo gjë që nga kujtimet e tij fëmijërore deri tek puna e tij për të drejtat e njeriut, ai ka zbuluar edhe disa hollësi të panjohura rreth iWatch-it të përfolur. Së pari, raporti thotë që pajisja (ndonëse nuk ka ndonjë konfirmim nga Apple që ndonjë gjë është duke u përgatitur) pritet të lëshohet në tremujorin e katërt të 2014-ës. Kjo kohë ishte parashikuar edhe nga analisti i sigurisë nga KGI, Ming Chi Kuo. Raporti po ashtu tregon që Cook nuk është edhe aq i përfshirë në iWatch, për dallim nga paraardhësi i vet Steve Jobs i cili i fuste duart e tij në çdo produkt të ri të Apple.

“Punonjësit e nivelit më të ulët e lavdërojnë qasjen dhe intelektin e Cook-ut. Por disa thonë që ai është më pak i përfshirë në zhvillimin e produkteve se sa paraardhësi i tij. Sipas njerëzve të përfshirë në projekt, të cilët folën në kushte anonimiteti, sepse nuk ishin të autorizuar të flasin përpara shtypit, Cook është më pak i përfshirë në hollësira të inxhinierisë së produktit për orën dhe në vend të kësaj ka deleguar detyrat e tij për anëtarët e kabinetit të tij ekzekutiv, duke përfshirë zotëri Ive-in,” thuhet në raport.

Cook thuhet që është përqendruar në “rrjedhime më të gjera” të iWatch-it si veçoritë dhe në monitoruesin e të rrahurave të zemrës, si do të mund të ndihmonte doktorët grumbullimi i të dhënave nga ky monitorim, e kështu me radhë. Kjo nuk nënkupton që ai është më pak i përfshirë në pajisje të ndryshme. Ai në fakt e kishte lëshuar iPad mini-n pasi kishte marrë mbretërinë e kompanisë, që doli të ishte tableti më i shitur. Raportet e tjera për iWatch thonë që Cook është po ashtu duke kërkuar për të talentuar jashtë kompanisë së tij për të rregulluar produktin dhe ka bërë shumë punësime deri tani.

LEXO EDHE:  Një jailbreak i ri funksionon me të gjitha modelet e fundit të iPhone

Ish-zyrtari mjekësor i Korporatës Masimo që prodhon pajisje që monitorojnë zemrën, Michael O’Reilly, ishte punësuar, që me siguri është bërë për të ndihmuar për përgatitjen e shërbimeve të tilla në pajisje. Paul Deneve, që është ish-shefi i Yves Saint Laurent, po ashtu do të punojë në projekte speciale, që sipas raporteve, këto projekte do të jenë në sektorin e mjekësisë dhe shëndetësisë. (PCWorld Albanian)