Lajmet

Oracle nuk sprapset përpara BE

Publikuar , 04 Nëntor 2009
0
Oracle nuk sprapset përpara BE

Pas “mësimit të mirë” dhe të shtrenjtë (plot 1 miliardë USD) që i dha Intel-it, komisioni i antitrust i Bashkimit Europian ka ndërmarrë një mision tjetër. Jo pa të drejtë, regullatorët e tij janë jo pak të shqetësuar për shkak se Oracle zotëron një biznes gjigant të bazuar në zgjidhjet e database, dhe kjo nuk është aspak një premisë e mirë për zhvillimin e MySQL; alternativës open source të Sun.
Çështja, e cila për momentin po shqyrtohet, mundet brenda pak ditësh të prodhojë një vërejte zyrtare mbi marrveshjen, por për momentin, si Oracle, ashtu dhe EU janë prononcuar.

LEXO EDHE:  Microsoft zbulon se deri kur do të funksionojë Microsoft Edge në Windows 7