Vëzhgim

Page: Android është i pandalshëm

Publikuar , 14 Tetor 2011
0
Page: Android është i pandalshëm

CEO i Google, Larry Page tha: “Android po rrit shpartallues të bandave dhe ne nuk shohim ndonjë gjë që mund ta ndalojë atë.”

Është e vështirë të flitet për atë vlerësim, për shkak se Page po fliste për statistika mjaft me rëndës:

-190 milionë pajisje Android janë aktivizuar në mbarë botën

-Reklamimi i telefonave celularë është në një vlerë prej 2.5 miliardë dollarë

Tani hedhja në lëshimin e Ice Cream Sandwich nga Google në Hong Kong gjatë javës së ardhshme mund ta bëjë Androidin të duket i pamposhtur. “Ju nuk do të besoni se çfarë keni arritur të bëni në këtë lëshim,” tha Page.

Përveç tërë këtij mirëbesimi për Androidin duhet të peshohet një skenar për këtë sistem. Nën këtë skenar, vlera e Androidit për rritje ngadalësohet dhe rriten alternativat. Duke gjykur nga prapa në Debatin e Madh, nuk janë shumë mundësi që të ndodhin. Ose ju mund të mendoni se Android do të jetë Windowsi i botës së celularëve, ose nuk do të mendoni.

Mbase bisedat për temën iOS kundër Android mund të ketë ngjasuar me bisedën Mac OS kundër Windowsit. Dhe si u krye kjo. Windows tërhoqi përpara përshtatshmëri të hershme, mëgjithë tërë “çiltrësinë” që ofrohej: çështjet për përshtatje, maluerët, Windows ME, Windows Vista, etj. Dhe pastaj ngecja. Natyrisht që ka pasur “përparime” në aplikacione të caktuara, por realiteti është që për të gjitha mundësitë për aplikacionet garuese, kur u largua mjegulla, ne ishim tek MS Office, produktet e Adobe dhe Oracle.

Gjatë historisë janë mësuar hapat e të njëjtës formulë për çdo platformë të re:

1.       Pranueshmëria

2.       Nisma e re

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë

3.       Rritja e vrullshme

4.       Përfitimi i lojtarëve

5.       Ngecja/ statuskuoja

Natyrisht, ne jemi në fazën e rritjes së vrullshme, por a do të jetë tregu i platformës së celularëve i gdhendur për Apple dhe Google kur karrierat janë të përcaktuara për të krijuar një rritje të vrullshme./pcworldalbanian