Softuer

Pajisjet e para iPhone në hapësirë

Jul 8 2011
0 Shpërndarje
Pajisjet e para iPhone në hapësirë

Aplikacioni, SpaceLab për iOS, përdor xhiroskop për të zëvendësuar pajisjen e gjertanishme e cila ishte mjaft e shtrenjtë. Ajo pajisje do të bëjë matjen e lartësisë mbidetare, lakueshmëria e Tokës dhe lokalizimi i vendndodhjes nëpërmjet kamerës së pajisjes iPhone.

Idea është që në të ardhmen të ndihmohen anijet që nuk kanë njohuri se ku ndodhen. Me fjalë të tjera, kjo mund të jetë si një GPS për hapësirë.

Por, kjo nuk është e tëra. NASA është e interesuar që të zbulojë se sa janë në gjendje pajisjet iPhone që të qëndrojë ndaj vështirësive që mund të paraqiten gjatë udhëtimit hapësinor, veçanërisht se sa rrezatim e prek atë. Telefonat do të përdoren edhe për të marrë pamje të çastait të kodeve QR për të ndihmuar në përpilimin e senzorëve të tyre dhe sepse kodet QR janë të pashmangshëm gjatë këtyre ditëve, madje edhe jashtë Tokës./pcworldalbanian

 

Tags >

AppleiOS
Lajmet e fundit>