Siguri

Paraqiten dyer të pasme në shtojcat për WordPress

Publikuar , 27 Qershor 2011
0
Paraqiten dyer të pasme në shtojcat për WordPress

Zhvilluesit e WordPress kanë përcaktuar që zhvilluesit nuk i kanë krijuar vetë dyert e pasme, por ka gjasa që sulmuesit kanë arritur që të kenë qasje në të dhënat e llogarive të tyre dhe kanë manipuluar me kodin në dep. Opereatorët e WordPress.org nuk treguan se si njerëz të paidentifikuar kanë arritur që të kenë qasje në të dhënat, duke shpjeguar që rasti është ende nën hetime dhe fjalëkalimet do të mund të ishin rregulluar në anën e tyre të sigurtë, duke përfshirë për uebfaqet si bbpress.org dhe BuddyPress.org.

Dyert e pasme janë raportuar që të jenë të maskuara. Zhvilluesit e WordPress kanë vendosur versionet më të vjetër që nuk kanë derë të pasme në depo. Çdokush që i përdor këto shtojca dhe i përditëson gjatë ditëve në vijim, duhet që të rivizitojë uebfaqen për përditësim dhe të instalojë verisonin paraprak që ofrohet. Kjo mund të largojë dyert  pasme – derisa sulmuesit ende nuk kanë hyrë marrë qasje në kanalet për qasje./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Radikalizimi në internet problem për Evropën Juglindore

Lajmet e fundit>