Biznes

Pas 2030-ës Mercedes do të prodhojë vetëm makina elektrike

Nga: PCWorld
Publikuar , 22 Korrik 2021
CEO i Damiler dhe Mercedes-Benz AG Ola Kallenius tha se MBZ do të investojë 40 miliardë dollarë në teknologjinë e makinave elektrike mes viteve 2022-2030. Pas 2030-ës Mercedes do të prodhojë vetëm makina elektrike Photo Source: Reuters

Mercedes-Benz bëri publike objektivat për elektrifikimin e mbarë linjës së makinave ku pas 2025 të gjitha arkitektura te reja të prezantuara do të jenë vetëm elektrike.

CEO i Damiler dhe Mercedes-Benz AG Ola Kallenius tha se MBZ do të investojë 40 miliardë dollarë në teknologjinë e makinave elektrike mes viteve 2022-2030.

Madje në 2025 MBZ do të prezantojë tre arkitektura të ndryshme makinash elektrike: një për makinë pasagjerësh, një performancës së lartë për modelet AMG dhe një për mini-furgonët.

Në vitet e ardhshme Mercedes ka planifikuar ndërtimin e 8 gigafabrikave të cilat do të akomodojnë një kapacitet prodhues baterish prej 200-gigavatorë.

LEXO EDHE:  Mercedes prezanton makinën e parë elektrike të performancës së lartë