Lajmet

Pas Lavabit, Silent Circle po ashtu ndalon shërbimin për e-mail

Publikuar , 13 Gusht 2013
0
Pas Lavabit, Silent Circle po ashtu ndalon shërbimin për e-mail

Silent Circle po ashtu ka mbyllur shërbimin e vet për shkëmbimin e e-maileve të enkriptuar disa orë pasi që Lavabit u mbyll duke cituar një betejë që po vazhdon në gjyq.

“Ne shohim shkrimin e murit dhe ne kemi vendosur që më e mira për ne është që ta mbyllim tani Silent Mail,” shkroi në një postim në blog gjatë të premtes duke iu referuar mbylljes së Lavabit, Silent Circle. Ndërmarrja, që ka autoritetet në Maryland të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, ka thënë që nuk ka marrë ndonjë nënpikë, garanci, letër sigurie, ose ndonjë gjë tjetër nga ndonjë qeveri dhe “kjo është pse ne jemi duke vepruar tani”.

Mbyllja e Lavabit dhe Silent Circle pasqyron shqetësimin në mesin e ofruesve të shërbimeve me e-mail për urdhrat e qeverisë për të dhënat e konsumatorëve nën Aktin për Mbikëqyrje e Inteligjencës së Huaj të SHBA-së.

Shumica e këtyre vijnë në formën e “urdhrave tallës” që ndalojnë ofruesit e shërbimeve nga diskutimi në publik i urdhrave për zbulim të të dhënave të konsumatorëve.

Lavabit është raportuar si ofrues i shërbimeve për e-mail për kontraktuesin e kaluar të NSA-së, Edward Snowden, i cili në qershor zbuloi përgjatë gazetave disa dokumente të caktuara rreth programeve për mbikëqyrje nga Agjencia Kombëtare e Sigurisë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. (PCWorld Albanian)

email_internet

LEXO EDHE:  SHBA: Kina po hakon kërkimet rreth koronavirusit

Tags >

email