Biznes

PayPal do të ofrojë shërbime bankare tradicionale si kartat e debitit dhe depozitimin e çeqeve

Publikuar , 11 Prill 2018
0
Është interesante se si PayPal mund ta bëjë këtë, pasi nuk ka në të vërtetë një licencë bankare në SHBA. PayPal do të ofrojë shërbime bankare tradicionale si kartat e debitit dhe depozitimin e çeqeve

Sipas një raporti në The Wall Street Journal, PayPal po kërkon të zgjerohet në diçka më pranë një banke të vërtetë. Po fillon të hapë shërbime bankare më tradicionale për klientët, duke përfshirë kartat e debitit të përputhshëm me ATM, pagesat e drejtpërdrejta të depozitimit, dhe sigurimi i FDIC.

Deri më tani, PayPal i ka ofruar veçoritë vetëm një grupi të vogël klientësh. Nuk ka asnjë tarifë mujore ose bilanc minimal për përdorimin e shërbimeve, por përdoruesit do të duhet të paguajnë tarifat e ATM për përdorimin e makinave që nuk janë në rrjetin e PayPal-it dhe të paguajnë mbi 1% të çdo kontrolli që depozitojnë përmes sistemit të kamerës inteligjente. Është interesante se si PayPal mund ta bëjë këtë, pasi nuk ka në të vërtetë një licencë bankare në SHBA.

Sipas The Wall Street Journal, kompania është duke e bërë këtë duke bashkëpunuar në heshtje me disa banka të vogla që mund të ofrojnë ato shërbime. Pra përtej kësaj skene, PayPal nuk po kryen këto shërbime, por një bankë Delaware trajton karta debiti, një bankë në depozita të Gjeorgjisë kontrollon që përdoruesit marrin fotografi dhe bankat në Utah ofrojnë kredi për klientët dhe bizneset e vogla.

Sipas Bill Ready, PayPal COO, kompania nuk është në kërkim për të zëvendësuar bankat tradicionale në çdo kohë së shpejti me shërbimin e ri. Në vend të kësaj, ai dëshiron të ofrojë mundësi bankare për klientët që zakonisht nuk kanë qenë në gjendje të përfitojnë prej tyre (diçka që kompania i sheh si gjithnjë e më të rëndësishme në ekonominë dixhitale të sotme). Sipas Ready, nëse tashmë keni një llogari bankare të lidhur me llogarinë tuaj PayPal, “kjo nuk është një llogari për ju”. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  iOS 13.4 do të shndërrojë iPhone në një çelës makine

Tags >

paypal