Harduer

Përditësimi i fundit i PlayStation 4 i jep prindërve më shumë kontroll mbi fëmijët

Publikuar , 09 Mars 2018
0
Përditësimi i softuerit vjen në mes të rritjes së konkurrencës nga markat si Xbox dhe Nintendo. Nintendo Switch shiti më shumë njësi gjatë dhjetë muajve të parë të saj se çdo konsolë tjetër ,por PS4 mbetet lideri aktual i tregut. Përditësimi i fundit i PlayStation 4 i jep prindërve më shumë kontroll mbi fëmijët

Është e mundur që të vendosen orë të caktuara kur mund të luhet, për shembull nga ora 10:00 deri  në  13:00. në fundjavë – dhe automatikisht përdoruesi  të dalë nga sistemi në momentin që arrihet limiti i kohës.

Funksioni i ri i kontrollit prindëror u lavdërua nga Chris Byrne, drejtor i përmbajtjes në faqen e TTPM.com.

Prindërit sot po përpiqen të kufizojnë kohën e ekranit për fëmijët dhe ta kontekstojnë atë. Kjo është një tipar shumë i mirë dhe i fortë për prindërit“, tha ai për CNN.

Nintendo Switch – tashmë ka një veçori të ngjashme.I publikuar në 2013, PlayStation 4 ka qenë një sukses i madh për Sony. Ajo ka shitur mbi 70.6 milion njësi në mbarë botën që nga dhjetori 2017.

Përditësimi i softuerit vjen në mes të rritjes së konkurrencës nga markat si Xbox dhe Nintendo. Nintendo Switch shiti më shumë njësi gjatë dhjetë muajve të parë të saj se çdo konsolë tjetër ,por PS4 mbetet lideri aktual i tregut.

Për lojtarët PS4, disa lojëra do të duken më mirë. Me modalitetin e ri “supersampling”, lojërat e një rezolucioni më të lartë në një televizor 4K do të jenë më të ulëta për t’u   përputhur  me HDTV. Kjo do të krijojë një qartësi më të mirë të imazhit pa kërkuar TV 4K.

Përditësimi gjithashtu sjell më shumë personalizim në tastierë, siç është aftësia për të ngarkuar fotot tuaja dhe për t’i vendosur ato si sfond. Skedat e reja e bëjnë më të lehtë për të parë se çfarë është instaluar dhe blerë kohët e fundit, dhe gjithashtu ekziston një listë e miqve që tregon se kush është në linjë.

LEXO EDHE:  Shpëtojnë domainet .org nga shtrenjtimi i çmimeve

Sipas Mat Piscatella, një analist i industrisë së lojrave në NPD,ky përditësim i veçantë mund të mos jetë një ndryshues i lojës, por ai u  tregon klientëve  që kompania po vazhdon të përmirësojë konsolën (panel komandimi) me kalimin e kohës.

Një tregues më i madh është biblioteka e madhe e lojrave e PlayStation 4, duke përfshirë titujt më të shitur si “Call of Duty” dhe “Madden”, dhe përmbajtje ekskluzive në dispozicion në PS4, përfshirë “Bloodborne” dhe “Horizon: Zero Daën”.

“Sony ka bërë gjithashtu një punë mjeshtërore në promovimin e konsolës dhe në sjelljen e mënyrave të reja për të luajtur në PlayStation 4, siç është PlayStation VR”, tha Piscatella. /GameWorld Albanian