Lajmet

Përditësimi i Windows Phone 7.8 pritet këtë muaj

Publikuar , 24 Janar 2013
0
Përditësimi i Windows Phone 7.8 pritet këtë muaj

Microsoft-i ka nxjerrë paketën e zhvillimit të softuerit për Windows Phone 7.8, dhe kompania pritet të hapë përditësimin për përdoruesit në fund të janarit.

Faqja kolumbiane në Facebook e Microsoft-it, ishte e para që njoftoi se Windows Phone 7.8 do të arrijë më 31 janar.

Agjencia e përhapjes së Wireless-it në Britaninë e Madhe, O2, konfirmoi datën në Twitter në përgjigje të një pyetje të një përdoruesi, duke thënë se: “përditësimi do të dalë në shitje deri në fund të janarit dhe do të jetë në dispozicion përmes Zune”.

Shumë përdorues ekzistues të Windows Phone 7 dhe 7.5 presin përditësimin e softuerit 7,8. Versioni i fundit i OS, Windows Phone 8, është lançuar në tetor, por vjen vetëm me pajisje të reja nga Nokia dhe HTC, të tilla si Lumia 920 dhe 820 apo Windows Phone 8X dhe 8S nga HTC.

Samsung përditëson tabletët Android me Jelly Bean

Windows Phone 7.8 ka për qëllim të jetë një version “urë” për pajisjet më të vjetra të Windows Phone, të tilla si Lumia 610, 710 dhe 800. Përditësimi do ti japë përdoruesve akses në rivendosjen e madhësisë së ikonave nga Windows Phone 8. Përdoruesit do të jenë në gjendje të zgjedhin nga tre madhësi të ikonave në “home screen”.

Pronarët e Nokia Lumia 820 mund të rregullojnë telefonin e tyre me printerë 3D

Përditësime të tjera të vogla përfshijnë transferimin e dokumenteve me Bluetooth, paraqitje të reja dhe theksimin e ngjyrave, mundësi të reja për mbylljen e ekranit në mënyrë automatike me mundësinë për të shfaqur foton e ditës të Bing.

Nuk është ende e qartë pse Microsoft-i shtyu nxjerrjen e Windows Phone 7.8. Kur Windows Phone 8 u lançua, kompania kishte menduar për ta përforcuar 7,8 për pajisjet më të vjetra.

LEXO EDHE:  Franca do të bllokojë zhvillimin e kriptomonedhës Libra të Facebook

Android kryeson në shitjet gjatë fundvitit, përveç në SHBA dhe Japoni

Edhe nëse përditësimi i Microsoft 7.8 arrin më 31 janar, mund të marrë javë për tu përhapur, sidomos në SHBA, ku AT & T ose Verizon kanë mbajtur lidhje me përmirësimin. (PCWorld Albanian)

windows phone 7.8