Lajmet

Përditësimi i ri i Google Classroom e bën më të vështirë kopjimin në kuize

Publikuar , 25 Qershor 2018
Kontrollet janë të ngjashme me shumicën e funksioneve të kontrollit prindëror në pajisjet si tableta Fire ose Kindle, të cilat i kufizojnë fëmijët nga aksesi në disa aplikacione dhe përmbajtje. Përditësimi i ri i Google Classroom e bën më të vështirë kopjimin në kuize

Google ka njoftuar disa tipare të reja për produktin e saj Google Classroom, duke përfshirë mënyra të reja për prindërit dhe mësuesit për të bllokuar aksesin në aplikacione dhe shfletues kur studentët duhet të flenë ose të përqëndrohen në detyrat e kursit.

Tani, përmes caktimit të kuizeve në format e Google, mësuesit mund t’i mbyllin studentët në detyrë dhe t’i ndalojnë ata nga shfletimi i internetit ose gjetja e përgjigjeve diku tjetër.

Një veçori tjetër e re do t’u mundësojë prindërve një kontroll pak më të madh të pajisjeve të lëshuara nga shkolla duke qenë në gjendje të vendosin për orët pushim.

Kontrollet janë të ngjashme me shumicën e funksioneve të kontrollit prindëror në pajisjet si tableta Fire ose Kindle, të cilat i kufizojnë fëmijët nga aksesi në disa aplikacione dhe përmbajtje.

Pajisje të reja drejtohen edhe nga edukatorët. Google njoftoi nisjen e Acer Chromebook Tab 10 dhe Staedtler Noris. Tab 10 është tableti i parë për të ekzekutuar Chrome OS.

Staedtler Noris është e ndërtuar për të ngjarë me  pamjen dhe ndjenjën e një lapsi tradicional dhe do të jetë në përputhje me një sërë aplikacionesh deri në fillimin e vitit të ardhshëm shkollor. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Apple dërgon një përditësim kritik sigurie në iOS 15.6