Harduer

Përdoruesit hasin probleme me kamerën iPhone 6 Plus

Publikuar , 20 Nëntor 2014
0
Përdoruesit hasin probleme me kamerën iPhone 6 Plus

2014-10-20222833Një numër i konsiderueshëm i përdoruesve të telefonit inteligjent iPhone 6 Plus janë ankuar në forumet e kompanisë Apple se kamera e këtij telefoni është shumë difektoze. Sipas tyre, kamera e iPhone 6 Plus nuk fokusohet, prandaj bën foto të paqarta, pamja është e mjegullt dhe e shtrembëruar.

Si duket problemi lidhet me stabilizuesin optik të imazheve (OIS), një veçori që gjendet vetëm tek iPhone 6 Plus dhe mungon tek iPhone 6, për faktin se kushton shumë shtrenjtë. OIS neutralizon mekanikisht dridhjet e duarve, duke mundësuar që fotot të kenë pamje më të qartë dhe më shumë ndriçim. Kjo teknologji ka të shpërndarë gjithandej lente, kështu që kur përdoruesit lëvizin, lentet të qëndrueshme. Kjo nuk bën vetëm që fotot të dalin të qarta, por gjithashtu lejon këtë aparat të qëndrojë i ndezur për një farë kohe në mënyrë që pamja të dalë e qartë, pa turbullira.

Disa përdorues kanë shkuar tek dyqanet e Apple-it dhe kanë kërkuar që të ndryshojnë kamerën e pajisjes ose të kthejnë të gjithë telefonin. Një tjetër përdorues ka postuar një video në YouTube ku demonstrohet ky problem tek iPhone 6 Plus. Për momentin ky problem është hasur vetëm tek disa njësi të iPhone 6 Plus-it, ndërsa Apple nuk ka dhënë akoma një shpjegim mbi keqfunksionimin e kamerës. (PCWorld Albanian)

[youtube id=”bhUUuRwmzrY”]

LEXO EDHE:  Samsung konfirmon ndryshimet radikale në Galaxy S11