Lajmet

Përdoruesit mund të apelojnë vendimet e Facebook tek Bordi i Mbikëqyrjes

Nga: PCWorld
Publikuar , 13 Prill 2021
Kushdo mund të dërgojë përmbajtjet tek bordi për vlerësim por fillimisht duhet të jetë raportuar tek vetë Facebook. Përdoruesit mund të apelojnë vendimet e Facebook tek Bordi i Mbikëqyrjes

Bordi i Mbikëqyrjes së Facebook ka filluar të vlerësojë përmbajtjet të cilat janë lejuar të qëndrojnë në platformë pavarësisht kërkesave për ti eliminuar.

Më përpara bordi kishte analizuar vetëm apelimet nga përdoruesit rreth përmbajtjeve të cilat mendonin se ishin fshirë në mënyrë të padrejtë.

Bordi ka fuqinë për të rrëzuar vendimet e para të Facebook në lidhje me përmbajtjet. 20 anëtarët e bordit përfshijnë edhe ishte kryeministrin Danez Hello Tjorning-Schimdt dhe ish editorin e The Guardian Alan Rusbridger.

Kushdo mund të dërgojë përmbajtjet tek bordi për vlerësim por fillimisht duhet të jetë raportuar tek vetë Facebook.

Personi përgjegjës për krijimin e postimit apo përmbajtjesh origjinale do të lajmërohen se bordi i pavarur është duke e hetuar. Por njerëzit të cilët kanë bërë ankesën për postimin nuk do të identifikohen vetëm nëse vetë ato pranojnë të zbulohet identiteti i tyre. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Facebook shkon në gjykatë kundër individit që përvetësoi të dhënat e 178 milionë përdoruesve

Tags >

Facebook