Harduer

Përgatitet arkitektura 3-nanometër e çipeve për iPhone dhe Mac

Nga: PCWorld
Publikuar , 18 Qershor 2021
Duke u kthyer tek çipi 3-nanometër, ai do të ofrojë 15% më shumë performancë dhe 30% më pak konsum energji ndërsa prodhimi në masë i tij nis vitin e ardhshëm. Përgatitet arkitektura 3-nanometër e çipeve për iPhone dhe Mac

Furnizuesi i Apple TSMC po përgatitet të prodhojë çipet e para 3-nanometër në gjysmën e dytë të 2022, dhe në muaj në vijim kompania do të nisë prodhimin e çipeve 4-nanometër.

Apple, një prej klientëve më të mëdhenj të kompanisë, është kompania e cila do të marrë më shumë vëmendje me prodhimin e këtyre çipeve për Mac e ardhshëm.

Gjithashtu TSMC ka nisur të prodhojë çipin A15 për iPhone 13 bazuar në arkitekturën 5-nanometër të përmirësuar.

Duke u kthyer tek çipi 3-nanometër, ai do të ofrojë 15% më shumë performancë dhe 30% më pak konsum energji ndërsa prodhimi në masë i tij nis vitin e ardhshëm.

Edhe pse nuk ka informacion se kur çipi i ri 3-nanometër do të materializohet tek produktet e Apple, është ende larg.

Aktualisht produktet e Apple si iPhone 12 apo procesori M1 i Mac, ndajnë arkitekturën 5-nanometër. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Aplikacionet Android vinë në Windows 11 muajin e ardhshëm