Ja se si

Përmirësoni problemin me internet në Ubuntu

Publikuar , 29 Mars 2011
0
Përmirësoni problemin me internet në Ubuntu

Këtu ekziston një zgjidhje që e përmirëson problemin në wired. Së pari shkruani

Ifconfig –a

dhe problemi është që gjithmonë nuk ka IP të caktuara nga kablloja në eth0. Përdorni:

sudo dhclient eth0

dhe funksionon sërish, por ndalon së funksionuari pas rifillimit të sistemit.

2) Ndryshoni skedarin “/etc/network/interfaces” që të duket si:

# The loopback network interface

auto lo

iface lo inet loopback

# The primary network interface

auto eth0

iface eth0 inet dhcp

Nëse keni një lidhje pa kabllo (wireless), ajo mund të bashkohet me lidhjen me kabllo (wired). Ju mund ta provoni këtë: wicd-network-manager (që është i gatshëm në Ubuntu Software Center) për të ndryshuar lidhjen pa kabllo (wireless)./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Ja sesi të ndiqni live prezantimin e Galaxy S10

Lajmet e fundit>