Analiza

Pika e fortë e Apple është vlera e produkteve jo volumi

Publikuar , 08 Prill 2017
0
Një raport i fundit i Gartner tregon sesa i madh është tregu i pajisjeve elektronike si telefonë, tabletë apo ngjashëm. Pika e fortë e Apple është vlera e produkteve jo volumi Photo Source: Getty Images

A keni pyetur ndonjëherë si është bërë Apple kompania më me vlerë në botë? Në fund të fundit kompania shet pajisje elektronike dhe jo naftë e as armë.

Një raport i fundit i Gartner tregon sesa i madh është tregu i pajisjeve elektronike si telefonë, tabletë apo ngjashëm.

Sipas të dhënave të firmës, përdoruesit kanë shpenzuar 600 miliard dollar vitin e kaluar në pajisje. Sakaq të ardhurat e gjeneruar nga një produkt i vetëm i Apple, iPhone, ishin 139 miliard dollar ose 35% të shpenzimeve globale në telefonët mobil.

Interesant është fakti se kompania ka shitur vetëm 215 milion iPhone, e thënë ndryshe vetëm 11% të tregut. E njëjta situatë vlen edhe për tregun e tabletëve dhe kompjuterave.

E vërteta qëndron tek kostoja e pajisjeve të Apple shumë më e lartë sesa mesatarja. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Facebook lançon një hapësirë të dedikuar lajmesh

Lajmet e fundit>