Softuer

Plane për superkompjuterë të fuqizuar nga Fermi

Publikuar , 02 Tetor 2009
0
Plane për superkompjuterë të fuqizuar nga Fermi

Jeff Nichols nga ORNL shpjegoi se Fermi GPU do të mundësojë depërtime “substanciale” shkencore që do të ishin të “pamundura” për tu arritur pa teknologjinë e avancuar të GPU-ve nga Nvidia.

“Kjo do të jetë arkitektura e parë bashkë-përpunuese që Oak Ridge ka vendosur për shkencë dhe jemi në ekstrem të emocionuar mbi mundësitë që do të krijohen për të zgjidhur sfida të mëdha shkencore” tha Nichols.

“Me ndihmën e Nvidia, Oak Ridge propozon të krijojë një platformë kompjuterike që do të sjellë përpunime kompjuterike “exascale” brenda dhjetë viteve të ardhshme”

Në anën tjetër drejtori shkencor i Nvidia, Billy Daly shprehi deklarata të ngjashme.

“Dy gjeneratat e para të arkitekturës CUDA GPU na mundësuan të bëjmë rrugë reale në hapësirën kompjuterike shkencore, duke sjellë rritje të theksuar të performancës përgjatë një spektri të gjerë të aplikacioneve” tha Dally. “Arkitektura Fermi është një motor i vërtetë i shkencës dhe me përkrahjen e fabrikave nacionale hulumtuese si ORNL, mundësitë janë të pafundme”.

Do të duhej bërë e ditur se ORNL gjithashtu do të formojë një Hybrid Multicore Consortium për të përgatitur aplikacione të ndryshme për gjeneratat e ardhshme të superkompjuterëve të bazuar në GPU.

LEXO EDHE:  Nëse iPhone juaj shteron internetin celular, ky mund të ketë qenë problemi