Harduer

Porsche lancon aplikacionin për karikimet elektrike

Publikuar , 12 Qershor 2018
0
Aplikacioni i Shërbimit të Karikimit të Porsche po fillon ndërkohë që fabrika gjermane përgatitet të fillojë shitjen e Taycan Porsche lancon aplikacionin për karikimet elektrike

Të gjeni se si të karikoni makinën tuaj elektrike në lëvizje mund të jetë një problem. Ku është pika më e afërt e karikimit, dhe a është e lirë për publikun apo a duhet të paguani? A jeni regjistruar për rrjetin e duhur të karikimit për të paguar një karikues specifik? Porsche dëshiron ta bëjë këtë proces të thjeshtë duke krijuar një aplikacion të vetëm për smartphone që zgjidh të gjitha këto probleme.

Aplikacioni i Shërbimit të Karikimit të Porsche po fillon ndërkohë që fabrika gjermane përgatitet të fillojë shitjen e Taycan, makinës elektrike që ishte njohur më parë si Misioni E. Aplikacioni do të ndihmojë shoferët të gjejnë stacione karikimi dhe të paguajnë për to, pavarësisht nga vendndodhja, rrjetin e karikimit apo edhe valutën. As shoferët EV (electric vehicle) nuk duhet të regjistrohen për sisteme të pagesave: “Identifikimet e ndryshme për operatorët e ndryshëm janë një gjë e së kaluarës”, premton kompania.

Duke përdorur Shërbimin e Karikimit të Porsche, shoferët mund të shohin vendndodhjen dhe disponueshmërinë e pikave të ngarkimit EV dhe pastaj mund të marrin udhëzime nga sistemi i navigimit të makinës së tyre. Kur janë atje, shoferët paguajnë duke skanuar një kod QR të paraqitur në aplikacion ose një kartë identiteti që dërgohet kur dikush nënshkruhet për shërbimin. Të gjitha informacionet e pagesës ruhen nga Porsche, duke e bërë procesin të drejtpërdrejtë.

Aplikacioni është në dispozicion (Porsche tashmë shet versionet hibride plug-in të Panamera dhe Cayenne) dhe punon në Gjermani, Austri, Zvicër, Danimarkë, Holandë, Belgjikë dhe Finlandë, me më shumë vende që do të shtohen nga fundi i vitit. Përdoruesit do të paguajnë një tarifë mujore – 2.50 euro në muaj (rreth 2.95 dollarë) në Gjermani – përveç pagesave për çdo energji elektrike të përdorur për rimbushje.

LEXO EDHE:  Privatizimi i Telekomit, në 'kohë të gabuar'

Kompani të tjera po punojnë gjithashtu për të trajtuar çështjen e lehtësimit të tarifimit publik. EVgo, për shembull, ofron një aplikacion që ndihmon shoferët të gjejnë pikat e shpejtë të ngarkimit të rrjetit, ndërsa aplikacioni Plug & Charge i Daimler merret me gjetjen e një karikuesi dhe pagimin e energjisë elektrike, ashtu si aplikacioni Porsche. /PCWorld Albanian

Tags >

Porsche
Lajmet e fundit>