Blog

Portreti i realizuar nga inteligjenca artificiale shitet për 432 mijë dollarë

Publikuar , 25 Tetor 2018
0
Punimi u prodhua duke përdorur një algoritëm dhe të dhënat e 15,000 portreteve të pikturuara mes shekujve 14 dhe 20. Portreti i realizuar nga inteligjenca artificiale shitet për 432 mijë dollarë

Një portret i bërë nga inteligjenca artificiale u shit për 432 mijë dollarë në një ankand.

Çmimi final ishte shumë më i lartë sesa vlera prej 7,000 deri në 10,000 dollarë që ju vu portretit.

Punimi u prodhua duke përdorur një algoritëm dhe të dhënat e 15,000 portreteve të pikturuara mes shekujve 14 dhe 20.

Për të gjeneruar imazhin, algoritmi krahasoi punën e tij me portretet e tjera të vënë në dispozicion.

Pikura quhet Portreti i Edmond Belamy dhe u krijua nga nga koleksionistët Parizienë Obvious.

Ky është rasti i pari që punimi i një inteligjence artificiale shitet në një ankand i cili tërhoqi vëmendjen e shumë mediave. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Opsioni i ri në iPhone ju largon përdoruesve një shqetësim të madh