Siguri

Posta elektronike çdo ditë e më shumë me HTML të dëmshëm

Publikuar , 29 Shtator 2010
0
Posta elektronike çdo ditë e më shumë me HTML të dëmshëm

Duke përdorur një numër të mjeteve të kërkimit të optimizuar shtyhen linjat e subjekteve, kurse fusha e fundit përpiqet të ketë pranues të cilët klikojnë në atachmentin HTML “ të padëmshëm” i cili lanson një sulm të turbulluar JavaScript i cili i dërgon përdoruesit në ueb faqe të ndryshme që përmbajnë gjithçka pa vlerë nga CODECS e deri tek barërat.

Një në veçanti, një shpallje standarde për një software antivirus të rrejshëm, instalon një derë të pasme edhe nëse shfletues është i mbyllur, kështu që me kalimin e kohës kur skedari HTML ishte klikuar, atëherë do të jetë vonë.

Mbrojtësit e vetëm kundër këtij lloj sulmi janë ose filtrimi i tyre tek porta dhe mos arritja e tyre tek përdoruesi, ose që përdoruesi të heqë JavaScript nga shfletuesi i tij kurse softueri i sigurisë në PC-në tuaj gjithashtu mund të shfrytëzohet.

Spam i ndërtuar rreth HTML nuk është diçka e re, por duket se do të bëhet teknikë e nxehtë vitet e fundit. Varianti i popullarizuar është falsi “Delivery Status Notification Failure”, një mënyrë e keqe për të arritur tek vëmendja e përdoruesve pa ndonjë dyshim.

Së fundi, spamerët filluan ta lansojnë JavaScript brenda HTML (më shumë sesa një atachment i thjeshtë), për të përhapur Zeus Trojanin e tmerrshëm.

“Pra po, një dukje e pafajshme e e-mail atachmentit të HTML mund të shkaktojë shumë dëme, dhe pse mjaft i fshehtë, definitivisht jo i padëmshëm”, përfundoi kërkuesi i Barracuda Labs, Dave Michmerhuizen.

Që kur sulmet e atachmenteve u bënë një taktikë e preferuar, spamerët kanë bërë përpjekje që çdo format i zakonshëm i cili ekziston nganjëherë të lëviz në të panjohurat në përpjekje për të arritur përreth filtrave të spam.

LEXO EDHE:  Aplikacioni i Facebook për fëmijët ka lejuar të huajt ti bashkohen bisedave