Lajmet

Presidenti Obama këshillon fëmijët për rrjetet sociale

Publikuar , 10 Shtator 2009
0
Presidenti Obama këshillon fëmijët për rrjetet sociale

Ai i këshilloi ata që të mos largojnë mburojën prej rrjeteve sociale sikurse që është Facebook, për shkak se fantazma homoseksuale e lënë prapa do të mund të kthehet dhe ti ndjek më vonë gjatë jetës së tyre.

“Dëshirojë që secili që është këtu të jetë shumë i kujdesshëm për atë që poston në Facebook” u tha Obama, klasës së mbushur me 40 nxënës. “Për shkak se në kohën e YouTube, çfarëdo që bën, ajo të do paraqitet përsëri disi në jetën tënde. Dhe kur je i ri, ti bënë gabim dhe bëna gjëra të gabuara”.

Studimet më të fundit kanë treguar një numër në rritje të menaxherëve të punësuar të cilët për së afërmi ekzaminojnë profilet e kandidatëve për punë në rrjetet sociale. Kështu që një përkujdesje e vogël për këta fëmijë së paku mund të sigurojë se ata nuk do të mbesin të pa punë për shkak të gafave në rrjetet sociale.

Kjo politikë e ekzaminimit të profileve nuk mund të thuhet se përcillet në Kosovë, Shqipëri, apo në vendet tjera të rajonit, por ideja prapa këtij qëllimi është mjaft e mirë sepse të dhënat që ju ofron kandidati/kandidatja në Facebook apo  MySpace, janë më se të mjaftueshme për të fituar bindjen e parë pozitive apo negative.

LEXO EDHE:  Trump nuk i bllokon dot ata që e kritikojnë në Twitter