Softuer

Prezantohet Windows 8, shumë veçori të reja

Publikuar , 13 Shtator 2011
0
Prezantohet Windows 8, shumë veçori të reja

Duke qëndruar në rrënjët e vërteta, sistemi i ri operativ implementon komanda të njohura me tastierë me të cilat përdoruesit janë mësuar gjatë viteve të fundit – siç janë CMD apo Ctrl+F. Dhe sa i përket përditësimit të Internet Explorer, MS ka theksuar se versioni i dhjetë i këtij shfletuesi do të ketë mundësi të kalojë mes ndërfaqes së njohur Metro dhe asaj klasike për desktop. Natyrisht u bënë të ditura edhe disa ndryshime për lëvizje anësore në ekran dhe më poshtë mund të shihni edhe një listë më të detajuar të risive:

 • Të gjitha aplikacionet e Windows 7 do të punojnë në Windows 8
 • Përditësimet e sigurisë janë minimizuar në pjesën e poshtme të djathtë të ekranit të kyçjes
 • Windows Task Manager është ripërpunuar dhe ndal aplikacionet kur ato nuk janë në ekran
 • Funksioni i ri “Reset and Refresh PC” mundëson një sistem të thjeshtë të restaurimit të pamjes
 • Softueri i virtualizimit HyperV vjen i para-ngarkuar me Windows 8
 • Përkrahja për monitor të shumtë tani mundëson një paraprijë të vetme përgjatë të gjitha ekraneve si dhe task-bar specifik për secilin ekran
 • Përkrahja për multi-touch është shtuar edhe për IE 10
 • Funksioni i zmadhimit është shtyrë edhe më thellë në shërbim për desktop
 • Magazinimi SkyDrive është integruar në të gjitha aplikacionet me bazë në cloud
 • Rifreskim Metro-Style për aplikacionet Mail, Photo, Calendar dhe People, nën Windows Live ID
 • Opsionet mundësojnë që të bëhet sinkronizim në të gjitha pajisjet me Windows 8
 • Përkrahje e vazhdueshme për Windows 8 Developer Preview Beta
 • Lenovo S10 (me një Atom dhe 1GB RAM) mund të punojë me Windows 8
 • Nuk ka mbishtresa në Windows 8: Metro është integruar në bërthamë
 • Edhe aplikacionet Metro-Style edhe ato Win2 do të shiten në Windows Store
 • Pajisjet Windows 8 me një çip NFC do të jenë në gjendje të përdorin veçorinë prek-për-të-shkëmbyer për të dërguar përmbajtje në një pajisje tjetër apo thjeshtë për të pranuar përmbajtje nga diçka si një kartelë e pajisur me NFC.
 • Kyçja do të përdor një sistem me bazë në fotografi
 • Aplikacionet do të jenë në gjendje të lidhen dhe kuptojnë njëra tjetrën (nëse janë programuar kështu).
 • Softueri i integruar antivirus do të dërgohet me Windows 8
 • Nuk do të ketë version ndryshe të Windows 8 pë tablet apo Media Qendra
 • Ende nuk dihen versionet e sakta të Windows 8 si Home, Ultimate, Professional, etj
 • Pajisjet ARM do të përkrahen por jo me këtë version për zhvillues
LEXO EDHE:  Google lançon shërbimin me të cilin mund të luani lojëra nga shfletuesi

Disa fakte të mëtutjeshme mund t’i gjeni këtu apo edhe mund të shkarkoni direkt një kopje të këtij versioni të Windows 8 për vetën tuaj. /pcworldalbanian

Lajmet e fundit>