Lajmet

Problemet e një kompanie nxjerrin internetin offline

Nga: PCWorld
Publikuar , 09 Qershor 2021
Ofruesi i shërbimeve cloud Fastly, infrastruktura e të cilit përdoret nga shumë shërbime dhe uebsajte online, tha se ishte shkaktari i problemeve. Problemet e një kompanie nxjerrin internetin offline

Një ndërprerje madhore e internetit prekur disa uebsajte të profilit të lartë përfshirë Amazon, Reddit dhe Twitch.

Ofruesi i shërbimeve cloud Fastly, infrastruktura e të cilit përdoret nga shumë shërbime dhe uebsajte online, tha se ishte shkaktari i problemeve.

Firma tha se kishte pasur probleme me rrjetit CDN ndërsa u adresuan vetëm gjatë natës. Fastly ofron një shërbim të quajtur “Edge Cloud” që mbron uebsajtet nga sulmet DDoS dhe përmirëson shpejtësinë e hapjes së tyre.

Uebsajte të tjera të cilat u prekën ishin PayPal, Shopify, HBO Max dhe Vimeo. Probleme të ngjashme kanë prekur Amazon Web Services dhe Cloudflare në të kaluarën, dy gjigantë të shërbimeve cloud.

Përllogaritet se një orë offline ju kushton kompanive deri në 250 mijë dollarë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Kompania në pronësi të Amazon bllokon vetë Amazon