Biznes

Prodhimi në masë i BMW-ve elektrike jo përpara 2020-ës

Publikuar , 22 Mars 2018
0
Modeli i8 Roadster do të godasë shfaqjet në Maj dhe është i pajisur me atë që BMW e quan gjenerata e katërt e motorëve elektrikë. Prodhimi në masë i BMW-ve elektrike jo përpara 2020-ës

BMW nuk do të fillojë prodhimin në masë të makinave elektrike deri në 2020-ën për shkak se teknologjia nuk sjell fitime të mjaftueshme për të rritur volumin e prodhimit thanë drejtuesit e kompanisë.

Prodhuesi Gjerman prezantoi makinën e parë elektrike në 2013-ën dhe ka investuar ndjeshëm në teknologji të ndryshme baterish, softuerësh dhe motorësh elektrikë.

Modeli i8 Roadster do të godasë shfaqjet në Maj dhe është i pajisur me atë që BMW e quan gjenerata e katërt e motorëve elektrikë.

Avancimet në teknologjinë e baterive, materialeve përbërëse, dhe kimisë kanë rritur distancën që këto makinë përshkojnë me 40%.

Kompania ka shtuar përpjekjet për ta shndërruar teknologjinë në modulare dhe lehtësuar kështu prodhimin në masë.

BMW është shprehur në të kaluarën se kërkon të rrisë numrin e modeleve elektrike në 25 deri në 2025-ën ku 12 prej tyre do të jenë plotësisht elektrike. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Apple tërheq nga tregu modelet "low-cost" të MacBook

Tags >

BMW