Analiza

Pse blogjet pëlqehen më shumë se Twitter dhe Facebook?

Publikuar , 19 Gusht 2011
0
Pse blogjet pëlqehen më shumë se Twitter dhe Facebook?

Por ende blogjet numerikisht janë  vendi më i rëndësishëm për të shprehur mendimin në çështje të rëndësishme. Lehtësia e tyre e tejkalon rrjetin Twitter dhe Facebook sapo që bloguesi tejkalon disa ditë dhe mësohet.  Çfarë nënkupton kjo për atë se si ndërmarrjet dhe politikanët lidhen me njerëz gjatë kohës?

Facebook dhe Twitter janë dëshira njëditore në shumë tema. Nëse shikoni në përdorimin e rrjettit Twitter në secilën ditë, ai normalisht do të ndriçojë rrjetin Facebook si një burim i lajmeve të shkëmbyera, megjithëse hapësira në mes tyre nganjëherë mund të jetë e madhe. Dhe blogjet janë një palë e tretë për njerëzit, që kanë një vend pak më të lartë se forumet.

Grafiku i mëposhtëm tregon përdorimin e rrjetit Twitter dhe Facebook për përhapje të lajmeve gjatë cunamit të këtij viti më 11 mars 2011, në Japoni. Të gjitha të dhënat e mëposhtme janë pjesë e Netbase që mbështet këtë hulumtim.

34%  e lajmeve janë shkëmbyer nëpërmes rrjetit Facebook, në krahasim rrjetin Twitter, ku janë shkëmbyer 40% e lajmeve. Blogjet janë përdorur vetëm 13%.

 

Ky grafik tregon bisedimet në të cilat është përmendur Barack Obama gjatë periudhës gusht-shtator 2010. Bisedat përqëndrohen kryesisht për tërheqjen e trupave dhe frika për recesion.  Çështje të rëndësishme janë paraqitur në blogje, ndërsa 11% në Twitter dhe 31% në Facebook, ku kryesojnë blogjet. 

Grafiku i fundit tregon për bisedat në ekonominë amerikane në periudhën shtator-tetor 2010, ku Ben Bernanke përmendet. Këtu rrjeti shoqëror Facebook ka 4%, Twitter ka 20%, ndërsa blogjet kanë 42%.

Blogjet mbesin si mediume mjaft të nevojshme për komunikim./pcworldalbanian

 

LEXO EDHE:  10 kriptomonedhat me performancën më të mirë gjatë 2019