Lajmet

Pse duhet të fshini kujtesën e Alexa (dhe si ta bëni)?

Publikuar , 17 Qershor 2018
0
Për fat të mirë, ju mund ta fshini historinë tuaj në internet ose në aplikacion pa shumë zhurmë. Ja pse ju duhet të konsideroni një fshirje dhe si ta bëni. Pse duhet të fshini kujtesën e Alexa (dhe si ta bëni)?

Alexa ruan kërkimet tuaja të mëparshme dhe komandat në mënyrë që të mund t’ju shërbejë më mirë. Ndërsa kjo duket krejtësisht logjike, ka disa herë kur do të donit që Alexa të harrojë gjithçka që ju keni thënë.

Për fat të mirë, ju mund ta fshini historinë tuaj në internet ose në aplikacion pa shumë zhurmë. Ja pse ju duhet të konsideroni një fshirje dhe si ta bëni.

Pse duhet të fshihet?

Duke pasur informacionin tuaj privat në një qendër të të dhënave mund t’ju japë një moment reflektimi  kur mendoni se sa kompani kanë pasur shkelje të privatësisë gjatë vitit të kaluar. Nëse nuk planifikoni të përdorni më tej pajisjen tuaj me Alexa, atëherë fshirja e kujtesës së saj është thelbësore.

Ju gjithashtu mund ta konsideroni nëse ka shumë informacione që nuk dëshironi në pajisjen tuaj. Nëse fëmijët tuaj – ose bashkëshorti – kanë shtuar gjëra në orarin tuaj ose në listën e detyrave, më mirë fshijini të gjitha dhe filloni nga fillimi se të merrni çdo element individualisht, pastrimi i kujtesës së Alexa mund të jetë gjithashtu një ide e mirë.

Kontrolloni historinë tuaj.

Nuk jeni të sigurt se çfarë informacioni mban për ju Alexa? Për të parë gjithçka që keni thënë ose kërkuar, hapni aplikacionin dhe shkoni te Menu> Cilësimet> Historiku. Ju do të jeni në gjendje të lëvizni nëpër të gjitha pyetjet, komandat dhe urdhrat që keni dhënë përmes pajisjes.

Një spastrim i pastër në internet

Për të fshirë të gjitha komandat tuaja zanore, hapni shfletuesin tuaj, shkoni në faqen e pajisjeve në Amazon dhe klikoni në skedën Pajisjet tuaja. Pas pajisjes suaj Alexa, klikoni butonin e elipsit (…). Pastaj zgjidhni Menaxho Regjistrimet e Zërit dhe klikoni Delete për të përfunduar.

LEXO EDHE:  TP-Link Deco M4 është një Wi-Fi Mesh buxhetor

Shënim: Amazon paralajmëron se fshirja e kujtesës së Alexa me shumicë si kjo mund të ndryshojë performancën. Kjo ka kuptim pasi Alexa nuk do të ketë më gjërat tuaja të preferuara, datat dhe llogaritë e memorizuara. Ky është vetëm një efekt anësor që do të ndryshojë ndërsa e përdorni Alexa përsëri në mënyrë të rregullt, sepse ajo do të mësojë atë që ajo ka nevojë të njohë dhe të harrojë gjërat që dëshironi të hiqni.

Fshirja me aplikacionin

Ju mund të pastroni historinë tuaj me një komandë në aplikacionin Alexa. Kjo nuk do të ndryshojë dobinë e Alexa – nëse nuk fshihen informacionet kyçe që ju nevojiten më vonë, siç janë gjërat që keni kërkuar që Alexa të mbajë mend. Për të filluar, hapni aplikacionin dhe prekni ikonën Menu. Klikoni mbi Cilësimet, pastaj shkoni poshtë dhe klikoni Historiku. Pastaj, trokitni lehtë mbi shigjetën me komandën që dëshironi të bëni. Klikoni Fshij Regjistrimet Zanore për ta dërguar në harresë. Përsëriteni këtë proces me çdo regjistrim zëri që dëshironi të fshini. /PCWorld Albanian

Tags >

Alexa
Lajmet e fundit>