Analiza

Pse Microsoft po vonohet kaq shumë për të treguar çmimin e Windows 8?

Publikuar , 29 Gusht 2012
0
Pse Microsoft po vonohet kaq shumë për të treguar çmimin e Windows 8?

Ja se çfarë dimë deri tani rreth çmimit të Windows 8:

Në qoftë se kërkoni të azhornoni sistemin nga XP, Vista apo 7 në Windows Pro, do t’ju kushtojë 40$ deri në 31 janar 2013, dhe pas kësaj date çmimi real do të rritet.

Dimë gjithashtu se, në qoftë se bleni një Windows 7 PC ndërmjet datave 2 qershor 2012 dhe 31 janar 2013, një azhornim në Windows 8 Pro do të kushtojë 15$. P

ërveç këtyre dy promocioneve, Microsoft nuk ka treguar ndonjë informacion rreth çmimit. Çfarë do të thotë kjo?

Patrick Moorhead, analisti kryesor me Moor Insights & Strategy, deklaroi në ComputerWorld se Microsoft po vonon, por kjo vonesë nuk do zgjasë shumë. Kjo ndodh pasi tregu i PC-ve është akoma i paqartë dhe duhet parë mirë konkurrenca me Apple.

Microsoft duhet t’i vendosë një çmim Windows 8, në mënyrë më të ‘zgjuar’ në krahasim me Apple OS X.

Në mungesë të një çmimi zyrtar, ka patur disa thashetheme, ku njëra prej tyre deklaron se Windows 8 Pro do të dalë për 70$ si pjesë e një promocioni fillestar e pastaj do të shkojë në 199$ pas 31 janarit 2013. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Videot janë formati me angazhimin më të lartë në Facebook

Tags >

Windows 8
Lajmet e fundit>