Ja se si

Pse PC-ja ime nuk e sheh hard diskun e ri?

Publikuar , 05 Shkurt 2010
0
Pse PC-ja ime nuk e sheh hard diskun e ri?

Zgjidhni Start•Run (në Vista, vetëm klikoni Start). Shkruani diskmgmt.msc dhe shtypni për të hapur Disk Management. Do të gjeni një katror i cili prezanton diskun e ri. Klikoni me tastin e djathtë dhe zgjidhni Format. Procedura në vazhdim është e qartë nga këtu.

Nëse nuk e gjeni diskun në Drive Management, do t’ju duhet të ndërhyni në parametrat e harduerit (në BIOS). Ristartoni kompjuterin tuaj dhe kërkoni mesazhin (duhet të jetë një nga gjërat e para që do të shfaqen në ekran) duke ju thënë ‘Press XX key for setup”. Shtypni menjëherë tastin që ju thotë dhe kërkoni nëpër meny për opsionet e hard diskut.

Si opsion tjetër, ka mundësi që hard disku nuk është instaluar mirë. Hapni PC-në tuaj dhe kontrolloni lidhjet e hard diskut.

Vërejtje: Mos përdorni hard disk të brendshëm. Kjo i ekspozon të dhënat tuaja ndaj malware, dëmtimit dhe vjedhjes.

Falënderojmë anëtarët e forumit të PC World ARock84, crazy4laptops dhe rgreen4 për zgjidhjen (shikoni forums.pcworld.com/message/18497).

 

LEXO EDHE:  Ja sesi të merrni dëshminë e penalitetit nga e-Albania