Blog

Putin bën lëvizjen e radhës që do ta shkëpusë Rusinë nga World Wide Web

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 04 Dhjetor 2019
Moska në muajt e fundit ka prezantuar edhe kontrolle më të ashpra për internetin e madje duke e shkëputur pjesërisht nga infrastrukturat e huaja. Putin bën lëvizjen e radhës që do ta shkëpusë Rusinë nga World Wide Web

Rusia do të ndërtoi një sajt të ri online për enciklopedinë e saj kombëtare pasi Presidenti Rus Vladimir Putin tha se Wikipedia nuk është burim i besueshëm informacioni dhe duhet të zëvendësohet.

Enciklopedia e re do të bëjë të mundur që njerëzit të gjejnë informacione të besueshme të cilat përditësohen në mënyrë të vazhdueshme mbështetur në burime të verifikuara shkencërisht tha qeveria Ruse.

Muajin e kaluar Putin propozoi zëvendësimin e Wikipedia me një version të Enciklopedisë së Madhe Ruse.

Në 2015 Rusia bllokoi versionin Rus të Wikipedia për një artikull i cili përmbante informacione rreth kanabisit. Moska në muajt e fundit ka prezantuar edhe kontrolle më të ashpra për internetin e madje duke e shkëputur pjesërisht nga infrastrukturat e huaja.

Portali i ri do ti kushtojë Rusisë 31 milionë dollarë. Qeveria gjithashtu premtoi të lançojë një qendër për kërkim kombëtar dhe edukim për Enciklopedinë e Madhe Ruse, pasuesja e Enciklopedisë Sovjetike. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Apple përgatit një Mac mini me dizajn dhe harduer të ri