Harduer

Raporti: Apple e dinte që para lançimit se iPhone 6 do të shfaqte probleme

Publikuar , 29 Maj 2018
0
Ju mund të mbani mend se iPhone 6 dhe iPhone 6 Plus kanë shfaqur  dy probleme të mëdha. E para ishte se sa lehtë aparatet  përkuleshin thjesht nga mbajtja e tyre në një xhep. Raporti: Apple e dinte që para lançimit se iPhone 6 do të shfaqte probleme

Tani të gjithë jemi të përqendruar në atë që vjen pas iPhone X, por gjërat duket se po rëndohen në gjykatë mbi iPhone 6, një smartphone që tani është gati katër vjeç. Ju mund të mbani mend se iPhone 6 dhe iPhone 6 Plus kanë shfaqur  dy probleme të mëdha. E para ishte se sa lehtë aparatet  përkuleshin thjesht nga mbajtja e tyre në një xhep.

E dyta ishte sëmundja e prekjes, e cila rezultoi në një shirit gri që shfaqej në krye të ekranit dhe duket se edhe  prekja ishte e dështuar.Tani është zbuluar se Apple e dinte se aparatet do të përkuleshin lehtësisht edhe para lançimit të iPhone 6.

Siç raporton Motherboard,si pjesë e një padie të paraqitur në 2016,Apple duhej të dorëzonte dokumentet e brendshme të testimit për iPhone 6 dhe 6 Plus. Megjithëse dokumentet u paraqitën nën vulë,gjykatësi i qarkut të SHBA, Lucy Koh ndau disa nga informatat që janë publike.

Dokumentet zbulojnë se Apple e dinte që modelet e iPhone 6 kishin më shumë gjasa të përkuleshin kur krahasoheshin me modelin e mëparshëm,iPhone 5s.Më konkretisht,iPhone 6 kishte 3.3 herë më shumë gjasa të përkulej se 5s,dhe iPhone 6 Plus kishte 7.2 herë më shumë gjasa të përkulej.Duket se asgjë nuk është bërë për projektin dhe procesin e prodhimit për të ndrequr këtë problem.

Në lidhje me problemin e prekjes,Apple pretendoi se nuk kishte asnjë defekt me  prekjen dhe se shfaqja e dridhjes dhe defektit në prekje është shkaktuar nga hedhja disa herë në një sipërfaqe të fortë e iPhone ” duke shkaktuar probleme të mëtejshëme në pajisje”.Më pas,Apple (pas disa muajsh) vendosi të ofronte një program riparimi,por kostoja për klientët ishte 149 $.

LEXO EDHE:  Thirrjet pa emër, 26 miliardë gjatë 2019

Duke pasur parasysh se Apple e dinte sa lehtë iPhone 6 dhe 6 Plus do të përkuleshin edhe para se të hidhej në treg,së bashku me faktin që bordi i logjikës u angazhua për të parandaluar problemin e prekjes,rezulton se Apple po bënte gjithçka që mund të parandalonte konstatimin nga ajo që tani duket e qartë:modelet e iPhone 6 dhe 6 Plus ishin me të meta për shkak se ata nuk kishin fuqinë e nevojshme për përdorim normal të përditshëm.

Padia vazhdon,por gjykatësi Koh ka mohuar çertifikimin në nivel zyrtar “për shkak se paditësit nuk mund të paraqesin një model të mjaftueshëm për t’u paguar dëmet në rast se ata fitojnë.” Apple,siç pritej,nuk ka komentuar,por sigurisht që kjo nuk duket mirë për kompaninë. /PCWorld Albanian