Biznes

Raporti: Britania e Madhe në pozita të favorshme për të qenë lider në ekonominë kriptografike

Publikuar , 18 Korrik 2018
0
Hulumtimi u krye në koordinim me grupin parlamentar të të gjitha partive në blockchain. Raporti: Britania e Madhe në pozita të favorshme për të qenë lider në ekonominë kriptografike

Sipas një raporti të ri Britania e Madhe është e vendosur për t’u bërë një lider në teknologjinë blockchain dhe ekonominë kriptografike. Sipas analizave të Qendrës së Inovacionit të Madh, Analiza DAG Global dhe Deep Knowledge Britania ka të gjitha burimet e nevojshme, si dhe vullnetin industrial dhe qeveritar, për t’u bërë një qendër globale për teknologjinë deri më 2022.

Blockchain është një libër dixhital që siguron një mënyrë të sigurt dhe publike për të bërë dhe regjistruar transaksione, marrëveshje dhe kontrata; përdorimi më i njohur i saj është bitcoin, monedha virtuale.

Baza e të dhënave ndahet përmes një rrjeti kompjuterash dhe bëhet një listë e gjatë e transaksioneve kronologjike që kanë ndodhur që nga fillimi i rrjetit. Sean Kiernan, shefi ekzekutiv i DAG Global, tha se hendeku do të mbyllet në Britani të Madhe midis sistemit financiar tradicional dhe ekonomisë kriptografike. “Mbretëria e Bashkuar është një shpërndarës i madh financiar botëror dhe në vitet e fundit është bërë edhe një udhëheqës i fintech.

Në të njëjtën kohë, ajo po fillon të tregojë potencial të rëndësishëm për t’u bërë një lider në teknologjinë blockchain dhe ekonominë kriptografike, ” tha ai. “Hendeku midis dy botëve të financës tradicionale dhe ekonomisë kriptografike mbetet, por në vitet e ardhshme mund të presim që kjo të zvogëlohet dhe më pas të zhduket përfundimisht “.

Autorët e raportit e konsideruan investimin prej më shumë se 500 milionë paund  në kompanitë blockchain të Britanisë së Madhe, të cilat u bënë në 2017-18 dhe arritën në përfundundimin se Britania kishte potencialin të bëhej një lider botëror në ekosistemin e ekonomisë digjitale dhe kriptografike brenda disa viteve të ardhshme.

LEXO EDHE:  Kriptomonedhat e vogla morën goditjen më të rëndë nga vështirësitë që po kalon Facebook Libra

Hulumtimi u krye në koordinim me grupin parlamentar të të gjitha partive në blockchain. “Blockchain është njohur nga parlamenti britanik si një teknologji shumë e rëndësishme dhe shkatërruese dhe ka treguar përkushtim për të mbështetur zhvillimin e përshpejtuar të ekonomisë digjitale nëpërmjet një sërë iniciativash qeveritare”, tha Birgitte Andersen, drejtor ekzekutiv i Qendrës së Inovacionit të Madh .

“Ne jemi ende në fazat e hershme të zhvillimit të industrisë blockchain dhe ndikimin e madh që pa dyshim do të ketë në Britani dhe në nivel global”. /CryptoWorld.al